Espressorul este elementul cheie pentru majoritatea cafenelelor moderne, așa că nu ar trebui să fie o surpriză faptul că alegerea unui astfel de aparat poate fi o sarcină copleșitoare atât pentru începători, cât și pentru cafenelele veterane. Cu atâtea opțiuni și caracteristici de luat în considerare și deciziile sunt atât de dificile! Acest ghid este aici pentru a elimina câteva dintre presupunerile din procesul tău de luare a deciziilor, întrucât vom prezenta câțiva factori importanți de luat în considerare şi de ce sunt mult mai avantajoase cunoscutele espressoare ergonomice!

Espressoare ergonomice

Unul dintre cele mai importante aspecte în momentul achiziţionării unui espressor este reprezentat de ergonomie. Ce înseamnă mai exact acest lucru? Ergonomia asigură un confort sporit de utilizare. Acest aspect este foarte important atât atunci când îţi doreşti un espressor pentru căminul propriu, cât şi când vine vorba de achiziţionarea unor aparate pentru cafenelele moderne. Având în vedere că un barist prepară zeci sau chiar sute de cafele pe zi, cunoscutele espressoare ergonomice trebuie să se regăsească în localul ta!

 

 

De ce să alegi espressoare ergonomice?

Espressoarele ergonomice sunt un must have, mai ales dacă ai o cafenea în care se prepară sute de cafele pe zi! Cu ajutorul acestora, atât angajaţii tăi, cât şi tu veţi avea de câştigat. Însă, tu ştiai care sunt principalele avantaje ale acestor espressoare şi de ce trebuie să-l achiziţionezi? Fie că ai o cafenea în oraş, fie că vrei să-ţi pregăteşti cele mai savuroase băuturi chiar acasă!

 

Durabil

Optează pentru espressoare ergonomice! Acestea dau dovadă de durabilitate în timp, lucru care nu se poate contesta. Vei putea prepara cele mai aromate cafele, zi de zi, cu ajutorul unui aliat de nădejde. Privind durata de viaţă a unui astfel espressor, o estimare bună este între 2 și 15 ani. Totul depinde de producția, întreținerea și îngrijirea zilnică de-a lungul anilor.

 

Cost scăzut

Atât când vine vorba de espressoare ergonomice pentru cafenele, cât şi cele pentru casă, costul este un aspect demn de remarcat. Deşi iniţial achiziţionarea uşor espressoare ergonomice poate crea o presiune financiară imensă pentru mulți proprietari de afaceri noi, având în vedere toate celelalte costuri asociate începerii unei cafenele de specialitate, pe parcurs avantajele nu vor ezita să apară. Te vei putea bucura de un profit consistent, dar şi de mulţi clienţi fericiţi!

 

 

Confort

Espressoarele ergonomice sunt mult mai ușor de utilizat, oferind confort posesorului. Având în vedere design-ul compact şi ergonomic, completat de funcţiile suplimentare, acest lucru facilitează atât eficienţa, cât şi confortul în utilizare.

 

Design deosebit

Espressoarele ergonomice au un design deosebit. Acestea se pot încadra cu uşurinţă în orice spaţiu, fie că este vorba de o cafenea, fie de o bucătărie primitoare. În plus, oferă ergonomie în utilizarea de zi cu zi!

 

 

Tipuri de espressoare ergonomice

Pe lângă toate avantajele oferite de iubitele espressoare ergonomice, odată ce te-ai hotărât că trebuie că un astfel de produs să intre în posesia ta cât mai repede, mai există un mic criteriu de selecţie. Îţi doreşti un espressor manual, automat sau semi-automat?

 Espressoare manuale

Un espressor manual te va ajuta să dobândeşti noi cunoştinţe despre cafea – cel mai mare secret pentru a înțelege cu adevărat cafeaua este acesta: cu cât bei mai multe căni, cu atât vei înțelege mai bine ce gust îţi place şi cum trebuie aceasta preparată. Preparând espresso acasă, nu numai că ești liber să încerci cafele cu diferite arome și origini, ești liber să vezi cum aceasta suferă diferite ajustări ( mărimea măcinării, cantitatea de cafea, timpul ) toate acestea schimbând gustul cafelei tale. Eşti liber să prepari aceste băuturi după cum doreşti, iar la final, îţi vei da seama care este pe gustul tău. Popularele espressoare ergonomice te vor ajuta să îţi satisfaci toate curiozităţile!

 

În plus, preiei controlul deplin asupra cafelei tale! Espressoarele ergonomice profesionale sunt concepute pentru a îţi oferi control deplin asupra procesului de preparare a cafelei. De la controlul exact al temperaturii, până la prepararea spumei de lapte de calitate pentru cafea, puterea este în mâinile tale pentru a face cele mai bune băuturi!

Espressoare automate

Espressoarele automate se regăsesc adesea în birou unde necesarul de cafea este mare. Acestea sunt caracterizate prin faptul că duc procesul de la un capăt la altul, fără alt ajutor venit din partea ta. Odată cu alimentarea cu cafea, acestea o râjnesc singure şi o prepară în funcţie de tipul de băutură dorit. Punând accent pe ergonomie, procesul este unul pe cât se poate de simplu şi uşor! Ce ar putea fi mai bun decât un espressor care funcționează doar prin apăsarea unui simplu buton?

Espressoare semiautomate

Mașinile de espresso semiautomate ergonomice controlează presiunea și temperatura în timpul preparării cafelei, dar îţi permit să ai şi tu control asupra cafelei. Durata de infuzare este complet controlată de tine. De asemenea, şi procesul de măcinare se află în mâinile tale. După ce ai terminat acest lucru, poţi începe extracția folosind  supapa de eliberare. Un alt avantaj este că vei putea să îţi dezvolţi şi perfecţionezi abilităţile! Mașinile de espresso semiautomate sunt de obicei utilizate pentru uz comercial. Acestea sunt proiectate cu mai multe capete care vor permite pregătirea mai multor cafele în acelaşi timp.

 

 

Având în vedere cele prezentate, un espressor ergonomic este atât uşor de utilizat, cât şi convenabil din punct de vedere financiar! Îţi doreşti să te bucuri de un espresso savuros zi de zi, însă fără a întâmpina dificultăţi pe parcursul întregului proces? Sau îţi doreşti espressoare ergonomice gata să satisfacă nevoile şi dorinţelor a zeci de clienţi pe zi? Nimic mai simplu! După parcurgerea acestui articol o să îţi fie mult mai uşor să te decizi asupra espressorului potrivit nevoilor şi dorinţelor tale! Eşti pregătit să alegi noul espressor pentru casă, birou sau viitoarea ta cafenea?

Lasă un comentariu

      Leave a reply

      expresoare.ro
      Logo