Cel mai bun espressor manual cu cafea măcinată

Care este cel mai bun espressor manual cu cafea măcinată?

Cum îţi place să îţi începi dimineaţa? Cu o cană de cafea aromată? Însă, de cele mai multe ori procesul de pregătire îţi răpeşte minute bune. Ce poţi face în această situaţie? Simplu! Comandă un espressor cu cafea macinată, care va aduce un plus de veselie fiecărei dimineţi. Ştim că pe piaţă există o gamă variată de produse, iar alegerea se transformă într-una foarte grea. Tocmai din acest motiv, ţi-am pregătit un TOP 3 espressoare manuale cu cafea măcinată. Vei avea de ales dintre: espressor manual Breville Prima Latte VCF045X-01, espressor manual Espressor Samus Lattissimo, 1350 W, 20 bari, 1.8 l, Negru / Inox şi espressor manual De’Longhi EC221.B cu dispozitiv spumare. Parcurge cu atenţie toate informaţiile!

Reduceri la espressoare manuale
Reduceri la cafea măcinată

Top 3 cele mai bune espressoare manuale:

Locul 1 Espressor manual Breville Prima Latte VCF045X-01

Îţi doreşti o cafea bună preparată în cel mai scurt timp? Ei bine, espressorul manual Breville Prima Latte VCF045X-01 te poate ajuta! De ce spun asta? În primul rând, băutura ta preferată este la doar o apăsare de buton distanţă. Fie că foloseşti capsule, fie că preferi cafeaua măcinată, acest espressor este gata să îţi satisfacă toate dorinţele!

Cu ajutorul pompei puternice, cu o presiune de 15 bari, te vei putea bucura de o cafea cu o spumă bogată, dar şi foarte densă. De altfel, acest espressor manual cu cafea măcinată este prevăzut cu un rezervor detaşabil pentru prepararea laptelui proaspăt, dar care, se poate păstra şi la frigider pentru siguranţă şi montat ori de câte ori îţi doreşti un cappuccino intens!

Acestea nu sunt singurele avantaje ale espresorului manual Breville Prima Latte. Te vei putea bucura de o garanţie inclusă de 5 ani! Exact, ai citit bine! Nu doi, nu trei, ca in cazul altor espressoare manuale, ci chiar de cinci ani. Este unul dintre motivele pentru care il consider cel mai bun espressor manual cu cafea macinată.

În plus, spre deosebire de multe alte aparate de cafea, acesta îţi va permite folosirea oricărui tip de lapte, aşadar preferinţele tale nu sunt îngrădite. De altfel, rezervorul de lapte are o capacitate de până la 300 ml, aspect care-l face foarte util şi practic.

Nu ai experienţă în pregătirea cafelelor la un astfel de espressor manual cu cafea macinată? Stai fără griji, doar prin apăsarea unui singur buton, băutura ta este gata în mai puţin de trei minute, graţie modului automat pentru care poţi opta. În cazul în care preferi să iei parte la întregul proces de pregătire al cafelei, acest espressor manual cu cafea măcinată îţi permite acest lucru. Setările pot fi modificate foarte uşor, fapt care-l clasează în preferinţele oamenilor din lumea întreagă.

Verifică stoc și preț pentru Breville VCF045X

Ce spui de o cafea cu o spumă savuroasă? Este ca şi rezolvat. Poţi regla gradul de spumare printr-o simplă atingere a butonului situat pe rezervor. Aşadar, te vei putea bucura mereu de cele mai aromate băuturi.

De altfel, espressorul manual de cafea are trei filtre incluse. Ce înseamnă acest lucru? Vei putea alege dacă băutura ta să fie pregătită în cantitate simplă sau dublă! Iar în cazul în care preferi pad-urile de cafea, filtrul Open Filter System îţi permite acest lucru. Ţine cont însă, să fie doze de 45 mm.

Privind dezavantajele, putem menţiona unul singur. Aparatul cântăreşte 6 kg, fapt care-l face destul de greu de manevrat. Însă, dacă ai un loc cât de cât spaţios, cu siguranţă acest impediment se poate tăia rapid de pe listă.

Verifică stoc și preț pentru Breville VCF045X

CARACTERISTICI GENERALE

  • Tip – espressor manual
  • Tip incastrare- standard
  • Utilizare – rezidenţial
  • Tip alimentare – cafea măcinată, pad cafea
  • Tip băutură – Espresso, Cappuccino, Latte macchiato
  • Număr produse preparate – 3
  • Sistem spumare lapte – Automat
  • Număr duze cafea – 1
  • Trepte temperatură – 1
  • Material carcasă – inox şi aluminiu
  • Funcţii – curăţare automată
  • Accesorii incluse: tavă de picurare detaşabilă, rezervor de lapte
  • Culoare- argintiu

SPECIFICAŢII TEHNICE

  • Presiune pompă -15 bari
  • Capacitate rezervor apă  – 1.5 l
  • Capacitate rezervor lapte – 0.48 l

DIMENSIUNI

  • Lăţime – 22.5 cm
  • Adâncime -32 cm
  • Înălţime – 28.5 cm
  • Greutate – 6 Kg

Verifică stoc și preț pentru Breville VCF045X

Reduceri la espressoare manuale
Reduceri la cafea măcinată

Locul 2 Espressor manual Samus Lattissimo, 1350 W, 20 bari, 1.8 l, Negru / Inox

Ce spui să îţi începi dimineaţa în forţă cu ajutorul unui espressor manual precum Samus Lattissimo? De ce spunem acest lucru? Deoarece acest espressor cu cafea măcinată este gata să te ajute să pregăteşti cele mai bune cafele. Doar atingi butonul dorit, iar în mai puţin de câteva secunde cafeaua ta este gata! Sună simplu, nu? Ei bine, chiar este!

Cu ajutorul tehnologiei touch, printr-o simplă atingere cafeaua ta este gata. Poţi alege dintre un espresso scurt sau lung, cappuccino mic sau mare şi un latte scurt sau lung. În plus, rezervorul de lapte este detaşabil. Te vei putea bucura de fiecare dată când foloseşti aparatul de o spumă cremoasă, iar mai apoi vei putea depozita rezervorul la frigider pentru un plus de siguranţă.

De pompa de 20 de bari ce spui? Noi îţi spunem că te va ajuta să atingi perfecţiunea cafelet. Vei avea parte de cafele aromate, ba chiar perfecte! În plus, datorită flexibilităţii acestui aparat vei putea alege dintre cafeaua măcinată şi pad-urile ESE.

De cantitate ţi-am spus? Tu vei putea selecta ce tip de băutură îţi doreşti, dar şi cantitatea pe care o doreşti! Cu ajutorul butoanelor principale pe care acest espressor manual le are, vei putea selecta rapid băutura mult aşteptată.

Verifică stoc și preț pentru Samus Lattissimo

În plus, ai şi un buton pentru curăţarea aparatului. O altă sarcină care va dispărea de pe umerii tăi! Apeşi butonul, iar acest espressor manual cu cafea măcinată va începe procesul de curăţare. În acest fel va elimina toate urmele de reziduuri, iar viaţa aparatului va creşte semnificativ.

Design-ul modern îl va face uşor de integrat în cadrul oricărui spaţiu, în plus, va aduce un plus de eleganţă, fie că este amplasat într-o bucătărie sau un birou.
Ca și principal dezavantaj pe care il pot găsi acestui espressor manual este fiabilitatea scazută pe care o menționează mai mulți clienți și posesori ai espressorului manual Samus.

Verifică stoc și preț pentru Samus Lattissimo

  • 1350 W
  • presiune abur 20 bari
  • rezervor apa 1800 ml
  • rezervor lapte 500 ml(preia cantitatea de lapte dorită în mod automat)
  • posibilitate folosire PAD-uri tip ESE
  • parte frontală din inox
  • rezervor din aliaj de aluminiu
  • butoane individuale pentru: espresso, cappuccino, caffe latte, curăţare
  • duză abur pentru cappuccino
  • valvă de siguranţă eliberare presiune
  • tăviţă colectare detaşabilă
  • filtru detaşabil din inox
  • indicatoare luminoase
  • linguriţă pentru măsurare & tasare
  • design modern, elegant
  • culoare negru + inox

CARACTERISTICI GENERALE

  • Tip – espressor manual
  • Tip incastrare- standard
  • Utilizare – rezidenţial
  • Tip alimentare – cafea măcinată
  • Tip băutură – Espresso, Espresso lung, Cappuccino, Latte macchiato, Caffe Latte, Cappuccino dublu
  • Număr produse preparate – 6
  • Culoare – Negru/Inox

SPECIFICAŢII TEHNICE

  • Putere – 1350 W
  • Presiune pompă – 20 barI
  • Capacitate rezervor apă – 1.8 l
  • Capacitate rezervor lapte – 0.5 l

Verifică stoc și preț pentru Samus Lattissimo

Reduceri la espressoare manuale
Reduceri la cafea măcinată

Locul 3 Espressor manual De’Longhi EC221.B, Dispozitiv spumare

La un preț redus, espressorul  manual De’Longhi EC221.B cu dispozitiv spumare este personalizabil și compact, perfect pentru orice spațiu din casă, dar și pentru prepararea unor băuturi savuroase de la zero.

Pentru o lungă perioadă de timp, cumpărarea unui espressor cu cafea măcinată pentru uz casnic a însemnat o investiție uriașă. Cu toate acestea, vremurile s-au schimbat și astăzi, există multe opțiuni low-cost pe piață. Unul dintre acestea este espressorul manual De’Longhi EC221.B.

Primul lucru care îţi atrage atenţia văzând acest espressor cu cafea măcinată este design-ul simplu. Aparatul este în sine negru, cu accente din oţel inoxidabil, lipsit de prea multe detalii. Există doar două butoane, unul în partea din faţă a aparatului şi pe partea de sus a acestuia.

Espressorul în sine are o dimensiune redusă, tocmai din acest motiv fiind excelent pentru bucătăriile aglomerate. Astfel, se poate poziţiona pe blatul de lucru sau chiar într-un colţ al încăperii.

La fel ca majoritatea aparatelor, acest espressor cu cafea măcinată necesită curăţarea şi rularea lui doar cu apă, înainte de a-ţi prepara prima băutură. După finalizarea acestui proces de curăţare, aparatul este gata să îţi pregătească cea mai aromată cafea.

Verifică stoc și preț pentru De'Longhi EC221.B

Calitatea construcţiei acestui espressor de cafea DeLonghi nu este tocmai punctul său forte, însă având în vedere preţul acestuia, acest aspect se poate neglija. Carcasa este făcută din plastic, în timp ce piesele răspunzătoare pentru prepararea cafelei sunt fabricate din oţel inoxidabil. Acestea sunt mult mai greu de stricat, însă nu putem spune acelaşi lucru şi în cazul carcasei. Însă, dacă te vei asigura că acesta este folosit în mod corect, nu vei întâmpina probleme.

Espressorul manual de cafea DeLonghi poate exercita până la 15 bari de presiune, ceea ce este remarcabil având în vedere dimensiunea și prețul mașinii. De obicei, această cantitate de energie este rezervată pentru espressoare mult mai mari și mai scumpe, așa cum ai putea întâlni la o cafenea spre exemplu.

Potrivit Institutului Nazionale Espresso Italiano – entitatea italiană responsabilă de definirea proprietăților unei băuturi espresso – un espresso trebuie să fie preparat cu 8 bari de presiune, cu permisiunea pentru fluctuații între 7 și 9 bari. Concluzionând, acest espressor cu cafea măcinată este mai mult decât suficient pentru pregătirea unui espresso delicios.

Verifică stoc și preț pentru De'Longhi EC221.B

Imediat ce ai răsucit butonul „pornit”, aparatul va avea nevoie de aproximativ 45 de secunde pentru pornire. Există un indicator luminos care te va anunţa când espressorul de cafea este gata de treabă.

Espressorul manual De’Longhi EC221.B cu dispozitiv spumare poate să fie folosit fie cu cafea măcinată, fie cu monodoze, lucru mai mult util pentru persoanele care au nevoie de un minim de confort.

Acest espressor manual DeLonghi este, de asemenea, foarte ușor de curățat; tava de scurgere și rezervorul de apă se pot detaşa fără probleme. Mecanismele interioare ale acestui espressor cu cafea măcinată sunt de asemenea uşor de curăţat, folosind protocolul producătorului.

Funcţie ECO

  • Funcţie de oprire automată, după 20 de minute de nefuncţionare pentru un consum de energie redus;
  • Boiler din oţel inoxidabil;
  • Rezervor de apă transparent;
  • Sistem “Self-priming” – maşina este întotdeauna gata de funcţionare;
  • Buton selector unic pentru: on/off, espresso şi cappuccino, cu leduri indicatoare;
  • Aparatul poate fi folosit cu cafea macinata sau cu pods – sistem E.S.E: “Easy Serving Espresso”;
  • Emisie de aburi reglabilă;
  • Tăviţă detaşabilă;
  • Tasator cafea incorporat;
  • Oprire automată după 20 minute.

Verifică stoc și preț pentru De'Longhi EC221.B

CARACTERISTICI GENERALE

  • Tip – espressor manual
  • Tip incastrare – standard
  • Utilizare – rezidenţial
  • Tip alimentare – cafea măcinată
  • Tip băutură – Espresso, Cappuccino
  • Număr produse preparate – 2
  • Sistem spumare lapte – manual
  • Număr duze cafea – 2
  • Material carcasă – inox, plastic
  • Funcţii – sistem Anti-picurare, oprire automată, indicator luminos, sistem economisire energie electrică
  • Accesorii incluse – tavă de scurgere, rezervor detaşabil apă
  • Culoare – Negru/Gri, Alb, Roşu/Argintiu

SPECIFICAŢII TEHNICE

  • Putere – 1100 W
  • Presiune pompă – 15 bari
  • Capacitate rezervor apă – 1 l

DIMENSIUNI

  • Lăţime – 24 cm
  • Adâncime – 27 cm
  • Înălţime – 30.5 cm
  • Greutate – 3.1 Kg

Verifică stoc și preț pentru De'Longhi EC221.B

Când şi cum a apărut espresso?

Toată lumea adoră cunoscuta băutură la espressor, însă ce este aceasta şi cum a ajuns să domine rutinele de dimineaţă? Deși mulți oameni sunt familiarizați cu espresso în zilele noastre datorită cafenelelor, există adesea o mare confuzie cu privire la ce este de fapt această băutură, în mare parte datorită cafelelor disponibile pe rafturile supermarketurilor de pretutindeni. În primul rând şi cel mai important, espresso nu este o metodă de prăjire a boabelor. Nu este nici un bob, nici un amestec. Acesta este o metodă de pregătire. Mai precis, este o metodă de preparare în care apa fierbinte foarte presurizată ajută la producerea unei băuturi concentrare, cu o aromă profundă.

În secolul al XIX-lea, cafeaua era o afacere imensă în Europa, cu cafenele înfloritoare pe tot continentul. Dar prepararea cafelei a fost un proces lent și, așa cum se întâmplă și astăzi, clienții trebuiau deseori să aștepte preparatele lor. Văzând o oportunitate, inventatorii din toată Europa au început să exploreze modalități de utilizare a mașinilor cu abur pentru a reduce timpul de fabricare al cafelei – aceasta a fost, la urma urmei, epoca aburului. Deși existau cu siguranță nenumărate brevete și prototipuri, invenția mașinii și metoda care a putut duce la prepararea unui espresso sunt de obicei atribuite lui Angelo Moriondo din Torino.

Deși revoluționar pentru vremea sa, invenţia seamănă puțin cu mașinile de espresso moderne. A atins o temperatură medie de 140 de grade și o presiune de 1,5 bari comparativ cu mașinile  cu o presiune de până la 15 bari, din zilele noastre. Rezultatul a fost mai asemănător cu cafeaua filtrată decât cu ceea ce am descrie ca espresso astăzi.

Reduceri la espressoare manuale
Reduceri la cafea măcinată

Noua metodă a oferit o modalitate rapidă de a prepara o singură ceașcă de cafea. Cuvântul espresso înseamnă „cafea presată” în italiană, dar poartă și conotația vitezei.

Deși această metodă a fost văzută iniţial atât ca inedită, cât și ca revoluționară, popularitatea sa a fost diminuată de gustul ars datorită utilizării aburului.

Cafenelele liniștite din secolul al XIX-lea au fost înlocuite de barurile de clasă muncitoare, care atrăgeau oamenii de rând prin puterea noilor preparate. Termenul „barista” a apărut în 1938, prin amabilitatea lui Mussolini, care a fost consternat de utilizarea termenului de barman, pe care el îl considera prea american.

Din perioada de glorie din anii ’20, consumul de cafea a înregistrat o scădere în anii ’30 și ’40 datorită politicilor restrictive de import și a implicării lui Mussolini în al doilea război mondial, făcând cafeaua mai redusă.

În ciuda acestor circumstanțe, s-au adus mari îmbunătățiri espressoarelor de cafea!

În anii 1940, un muncitor dintr-o fabrică de măcinat cafea a avut ideea de a folosi un piston cu șurub pentru a forța apa prin cafea în loc de abur. Acest lucru a eliminat gustul ars.

Omul responsabil de modelarea espresso-ului modern a fost Achille Gaggia, un fost barist milanez transformat în inventator în 1947. Mașina pompată manual de la Gaggia putea exercita mai multă presiune decât predecesorii săi asupra pucului de cafea, care a stors uleiul esențial, creând caracteristica semnăturii espresso-ului, mai exact crema. Poate te interesează și care este cel mai bun espressor automat cu cafea boabe de pe piața din Romania.

În acel moment, dura aproximativ 15 secunde pentru a face un espresso. Legenda spune că Gaggia a fost inspirat de vizionarea unui jeep al armatei americane, care folosea un sistem hidraulic.

În 1948, Gaggia și-a vândut brevetul lui Ernesto Valente, șeful companiei de cafea FAEMA, care funcționează și astăzi. Dezacordul dintre Gaggia (care credea că mașina lui ar trebui să fie un obiect de lux) și Valente (care dorea să o democratizeze) l-au determinat pe FAEMA să creeze o versiune mai ieftină a mașinii în 1961: FAEMA E61.

FAEMA E61 este inițiatorul tuturor mașinilor de espresso moderne de astăzi. A fost prima mașină semiautomată care nu a necesitat prea mult ajutor din partea baristului, dar îi permitea acestuia să gestioneze parametrul de extracție, făcându-l atât versatil, cât și economisind forța de muncă. Acest lucru a contribuit la crearea atmosferei unice în barurile italiene, unde barista discută cu clientul în timp ce espresso-ul este făcut. Citește și care este cel mai bun espressor cu capsule. pentru a avea o imagine completă.

Reduceri la espressoare manuale
Reduceri la cafea măcinată

Cafeaua de înaltă calitate a fost și este și astăzi un pilon al culturii cafelei italiene. Primii patru importatori italieni dețin 75% din piață. Loialitatea clienților și relațiile de afaceri durabile sunt, de asemenea, o caracteristică a culturii cafelei italiene.

În timp ce pentru majoritatea dintre noi consumul de espresso este un simplu moment, pentru italieni evocă amintiri plăcute și este un mod de a-și exprima mândria față de țara și cultura lor.

Data viitoare când cumperi un espresso, încearcă să te bucuri mult mai mult de băutura pe care o savurezi, întrucât participi la o mare tradiție.

În concluzie, ce aparat vei alege? Espressor manual Breville Prima Latte VCF045X-01, espressor manual Samus Lattissimo, 1350 W, 20 bari, 1.8 l, Negru / Inox sau espressor manual De’Longhi EC221.B cu dispozitiv spumare? Cu siguranţă toate sunt pregătite să îţi ofere cele mai bune şi aromate cafele. Alegerea este în mâinile tale, tocmai din acest motiv trebuie să te bazezi pe nişte argumente solide.

Reduceri la espressoare manuale
Reduceri la cafea măcinată
Lasă un comentariu

      Leave a reply

      expresoare.ro
      Logo