Cel mai bun espressor manual

Pentru toți cei ce aleg cafeaua în detrimentul oricărei alte băuturi, apariția espressoarelor de cafea a reprezentat o adevărată gură de aer. Posibilitatea de a pregăti o cafea de calitate cu minim de efort și într-un timp foarte scurt reprezintă două dintre lucrurile care au făcut diferența între espressoare și tradiționala cafea pregătită la ibric. De altfel, aceasta din urmă pare că se tranformă,  ușpr ușor, într-o amintire pentru fiecare dintre noi.

Espressoarele și-au făcut loc rapid în inimile celor care nu pot concepe diminețile fără cafea, câștigând tot mai mulți adepți dornici să integreze în rutina zilnică aparatul-minune. 

Daca și tu te numeri printre cei ce iubesc aroma de cafea proaspătă și ți-ai propus să te adaptezi la nou, investește într-un espressor de cafea revoluționar, menit să îți asigure satisfacția gustului inedit de cafea în fiecare dimineață. 

 

 

În situația în care te afli la prima experiență privind aceste dispozitive inovatoare, îți recomandăm să începi cu un espressor manual. 

Espressorul manual îți va oferi o cafea impecabilă, care nu are termen de comparație cu metodele la care apelai în mod obișnuit: ibric, cafetieră sau opărire. Răsfață-te cu un gust intens de cafea proaspătă realizată într-un timp foarte scump, pentru ca tu să economisești timp. În plus, ai suficiente modele de espressoare manuale dintre care să alegi, în funcție de diverse criterii: espressoare manuale cu râșniță de cafea, dispozitive ce funcționeaza pe bază de pad-uri sau cu cafea măcinată. Însă despre specificațiile fiecarui aparat în parte vei putea citi la un punct următor. 

Un alt beneficiu extrem de atractiv este dat de raportul excelent privind calitatea și prețul. Espressoarele manuale au prețuri foarte avantajoase, fapt ce a determinat creșterea numărului de cumpărători care nu își permit să investească într-un aparat super automat, de exemplu. Pe lângă asta, espressorul manual oferă o cafea incredibil de gustoasă, lucru suficient pentru o persoană care apreciază calitatea gustului. 

O altă veste bună este că espressoarele manuale oferă posibilitatea de pregătire a mai multor rețete de cafea, dintre care enumerăm cappuccino, caffe latte, macchiato, americano și altele, printr-o singură apăsare de buton. Asta înseamnă că va trebui să depui un efort minim în procesul de pregătire al băuturii dorite.

Espressoarele manuale sunt considerate a fi cele mai bune la capitolul aromă și miros de cafea, așadar rămâne la latitudinea ta dacă merită să investești într-un aparat de cafea manual ori într-un dispozitiv automat. Espressoarele automate prezintă diferențe fine în funcționalitate și vin la pachet cu o serie de accesorii de care s-ar putea să nu ai neapărată nevoie. Prețul unui astfel de aparat este mult mai ridicat având în vedere funcțiile avansate, așadar te sfătuim să mergi pe încredere și să testezi, pentru început, espressoarele manuale. 

Ca să te asiguri că faci o investiție inspirată, mai jos, vei găsi un clasament al celor mai apreciate 3 espressoare manuale. Această selecție te va ajuta să îți faci o idee privind specificațiile tehnice ale acestor dispozitive moderne, dar și dacă merită să faci o achiziție în acest sens.

 • Top 3 cele mai bune espressoare manuale

 

Dacă ai ajuns până la acest punct, înseamnă că ești aproape convins că vei da uitării ibricul de cafea și vei face un pas înainte către un espressor manual.

Este important să faci o achiziție inteligentă și să alegi un aparat de cafea de care să te bucuri o perioadă îndelungată de timp. Iar dacă ți-ai propus să ai în casă un espressor manual de top, atunci clasamentul următor îți va fi de mare ajutor. Vei putea citi despre cele mai apreciate aparate de cafea manuale, despre beneficiile cu care acestea vin la pachet, dar și de ce ocupă primele 3 poziții în preferințele iubitorilor de cafea.  

Te invităm să te inspiri din informațiile de mai jos, căci sunt șanse mari să găsești printre rânduri espressorul manual pe care îl cauți.

2.1. Espressor manual Star-Light

 

Dacă scopul tău este să găsești aparatul de cafea capabil să îți ofere o băutură care să îți aducă zâmbetul pe buze în fiecare dimineață, espressorul manual Star-Light EMD-1515R reprezintă exact modelul de care ai nevoie. 

Espressorul manual Star-Light are capacitatea de a livra o cafea impecabilă ca gust, cu o aromă unică, asemănătoare celor pe care obișnuiai să le consumi la cafenea.

Aparatul este foarte ușor de folosit, printre funcțiile sale numărându-se oprirea automată, dar și opțiunea de a menține o temperatura optimă a cănii de cafea. Printre accesoriile cu care espressorul manual vine in pachet sunt rezervorul de apă și tava de picurare detașabile.

Pentru pregătirea cafelelor mult dorite, espressorul trebuie să fie alimentat cu cafea măcinată sau pad-uri. O altă veste foarte bună pentru tine este libertatea de a pregăti cu acest aparat mai multe tipuri de băuturi pe bază de cafea: espresso, cappuccino și caffe latte. Pe lângă asta, dispozitivul vine cu un sistem de spumare al laptelui pentru ca băuturile rezultate să fie delicioase.

Alte specificații pe care trebuie să le cunoști sunt puterea de 1350 W și presiunea de 15 bari, măsuri ce se încadrează în standardele înalte recomandate de specialiști în pregătirea unei cafele de calitate.

Un alt detaliu care poate face diferența este design-ul extrem de plăcut al espressorului. Designul versatil al acestuia îți permite să îl integrezi în orice tip de bucătărie, așadar nu îți face griji din acest punct de vedere.

 • Espressor manual Samus

 

Locul al doilea în topul celor mai iubite espressoare manuale este ocupat de modelul Samus Espressimo. Acesta are capacitatea de a pregăti o cafea cu o aromă delicioasă, cu care să îți începi fiecare dimineață.

Espressorul manual Samus Espressimo funcționează cu cafea măcinată și are posibilitatea de a prepara atât espresso, cât și cappuccino. Așadar,  dacă optezi pentru acest aparat de cafea, te poți răsfăța cu băuturi delicioase, potrivite pentru a fi servite și prietenilor.

Espressorul dispune de un sistem de spumare al laptelui, indicatoare luminoase, tăviță de colectare și filtru detașabile, dar și un rezervor de apă cu o capacitate de 1,6 litri. Ca și mod de funcționare, aparatul este foarte ușor de controlat, foarte simplu de curățat și întreținut.

Alte detalii tehnice cărora este de dorit să le acorzi atenție sunt presiunea și puterea de funcționare, căci pot influența gustul cafelei tale și rapiditatea cu care este livrata băutura. Puterea de livrare a băuturii măsoară 850 W, iar presiunea pompei 15 bari, suficient cât să obții o cafea inedită ca gust.

Aparatul are un preț mai mult decât avantajos, un motiv în plus să îl ai la tine acasă. Oferă-ți cadou un espressor manual de top, care să îți asigure boost-ul de energie de care ai nevoie în fiecare dimineață.

 • Espressor manual Heinner

 

Ultimul, dar nu cel din urmă, întrucât vorbim despre top 3 espressoare manuale, aparatul manual Heinner HEM-150BK oferă cel mai bun preț de pe piață la categoria espressoarelor de cafea manuale. 

Espressorul manual prezintă un raport excelent calitate-preț, cu atât mai mult cu cât include o serie de funcții deloc de neglijat. Printre cele mai importante sunt capacitatea de preparare rapidă a unei cafele rafinate, cu textură cremoasă și aromă specială, dar și timpul rapid de pregătire a acesteia. Pe langă aceste beneficii, trebuie să știi că pompa de presiune este de 3,5 Bari, iar puterea de 800 W, suficiente pentru un rezultat final spectaculos. 

Espressorul manual Heinner HEM-150BK prezintă un filtru rezistent realizat din inox, extrem de eficient, având rolul de a menține aroma proaspătă de cafea. Cana espressorului este, de asemenea, confecționată din sticlă, cu rol esențial în păstrarea concentrației și gustului de cafea. 

Un plus inedit de care te poți bucura cu acest aparat este posibilitatea de a realiza atât cafea espresso, cât și capuccinno cremos. Așadar, ai două opțiuni cel puțin interesante de cafea de care să te bucuri. 

Iată, așadar, un aparat cel puțin interesant pe care îl poți avea acasă la un preț mai mult decât avantajos. Te încurajăm să investești în espressorul manual de cafea ce îți poate oferi o doză considerabilă de energie. Bucură-te de aparatul al cărui preț te încântă.

 • Câte variante de espressoare manuale există?

 

Espressoarele manuale pot fi găsite în mai multe modele, principalul criteriu de diferenţiere fiind modalitatea de alimentare cu cafea. Aşadar, în funcţie de preferinţe, poţi achiziţiona aparate de cafea manuale ce funcţionează pe bază de pad-uri de cafea, espressoare cu cafea măcinată sau cu râşniţă de cafea.

Îţi propunem să te documentezi privind principalele caracteristici ale acestora, ca să afli ce model de espressor manual ţi se potriveşte.

 • Espressor manual ce funcţioneată cu pad-uri de cafea

Iată o variantă extrem de practică şi eficientă în privinţa preparării cafelei. 

Espressorul manual ce trebuie alimentat cu pad-uri are capacitatea de a prepara o cafea foarte gustoasă, iar unul dintre factorii determinanţi ai gustului perfect echilibrat este cantitatea ideală de cafea ce se află în fiecare pad. 

Aşa cum probabil că ți-ai dat seama, pad-ul reprezintă un săculeţ în care se află o doză de cafea gata măcinată. Aşadar, dacă te afli mai mereu în limită de timp, espressorul manual cu pad-uri reprezintă o variantă extrem de utilă pentru tine. Vei obţine o cafea perfectă în mai puţin de un minut, fiind necesară doar plasarea săculeţului de cafea în locul dedicat acestuia şi, apoi, apăsarea pe butonul de pornire. 

Dacă nu te poţi decide, există în magazine espressoare manuale de cafea care funcţionează atât cu pad-uri, cât şi cu cafea măcinată. Alegerea finală îţi aparţine.

 • Espressoare manuale de cafea cu râşniţă inclusă

Din categoria espressoarelor manuale, specialiştii sunt de părere că cel mai eficient este espressorul cu râșniță de cafea inclusă. Motivul este uşor de intuit: cafeaua are un gust mult mai proaspăt şi o aromă mult mai intensă, datorate de capacitatea espressorului de a măcina cafeaua exact în timpul preparării. În acest fel te vei bucura de o cafea măcinată din boabe proaspete de cafea în confortul locuinţei tale. 

Pentru alimentarea acestui tip de espressor manual trebuie să te aprovizionezi cu cafea boabe pe care le va măcina ulterior noul tău aparat de cafea.

Te sfătuim să mizezi pe acest model de espressor de cafea dacă apreciezi gustul intens de cafea. Aparatul îşi merită investiţia întrucât oferă un produs final cel puţin interesant.

 • Espressoare manuale ce funcţionează cu cafea măcinată

Espressorul manual ce necesită alimentare cu cafea măcinată nu are un dispozitiv de râşnire inclus, aşadar, dacă alegi să achiziţionezi acest model de aparat este necesar să ai în casă şi cafea gata măcinată. 

Espressorul manual fără râşniţă livrează, totuşi, o cafea foarte gustoasă, aşadar vei face o alegere pe care nu o vei regreta.

Pentru ca discutăm despre espressoare în care trebuie să intervii manual în pregătirea cafelei, există tipuri de espressoare care se diferenţiază prin modalitatea de pregătire a cafelei: cu piston, cu pompă electrică sau cu aburi. Mai jos, vei descoperi cele mai importante aspecte despre fiecare tip de espressor manual în parte.

 • Espressor manual ce funcţionează cu piston 

Espressoarele manuale cu piston sunt de două tipuri: cu dispozitiv cu arc sau cu acţiune directă. Ambele presupun implicarea ta, aşadar trebuie să acorzi câteva momente preparării cafelei, dacă optezi pentru un model de espressor cu piston.

Espressorul manual cu acţiune directă presupune împingerea apei din boiler prin sită, o activitate foarte simplu de realizat, însă care implică timpul tău. Aşadar, dacă îţi place să te implici în realizarea cafelei, vrei să participi la acest proces şi eşti fascinat de tot ce înseamnă prepararea unei cafele de calitate, mizează pe espressorul manual cu acţiune directă.

Espressorul manual cu dispozitive cu arc prespune, de asemenea, implicarea ta. Arcul espressorului trebuie compresat, iar de această activitate va trebui să te ocupi tu. 

 • Espressor manual cu pompă electrică

Acesta este cel mai solicitat espressor de cafea manual, aşadar îţi recomandăm, de asemenea, să mergi pe aparatul ce are inclusă o pompă electrică. Funcţionează ca un espressor semiautomat, datorită faptului că pompa electrică facilitează procesul de preparare al cafelei, realizând presiunea necesară realizării unei băuturi delicioase. 

 • Espressor manual ce funcţionează cu aburi

Şi acest espressor poate fi găsit în două modele şi anume Moka sau cu dispozitiv electric cu aburi. Avantajul ambelor modele este că livrează o cafea gustoasă, net superioară celei pregătite la ibric. Pe lângă asta, preţul este foarte mic, aşadar, cu siguranţă, ți-l poţi permite.

Espressorul manual cu aburi se remarcă prin generarea presiunii rezultate prin intermediul aburilor datoraţi apei fierbinţi. Cu alte cuvinte, presiunea rezultată va extrage cafeaua şi va livra o băutură foarte gustoasă. 

Acum ca te-ai lămurit privind tipurile de espressoare manuale disponibile, cu siguranţă ţi-ai conturat o idee privind espressorul manual potrivit pentru tine. În continuare, poţi citi câteva sugestii finale privind ce ar trebui să influenţeze decizia de cumpărare a aparatului de cafea, astfel încât să te asiguri că faci o alegere inspirată.

 

4. Recomandări utile privind alegerea espressorului manual

 

Înainte să mergi la cumpărături, asigură-te că parcurgi următoarele sfaturi, care au scopul de a te ajuta să te orientezi către un aparat de cafea manual de calitate.

Chiar dacă prețurile acestor espressoare este destul de mic, este important să alegi un dispozitiv care să îţi ofere o cafea aromată, care să te bucure.  

Exită câteva reguli care vor funcţiona întotdeauna şi cu care nu vei da greş dacă le vei avea în vedere. Iată recomandările noastre:

 • Mergi la cumpăraturi cu temele făcute. Asta înseamnă că trebuie să te documentezi privind brandurile de top la categoria espressoarelor manuale. Este indicat să faci o alegere bazată pe încrederea câştigată de-a lungul timpului de mărcile populare în lumea produselor de uz casnic.
 • Asigură-te că eşti la curent privind ceea ce poate să facă şi să ofere următorul tău espressor manual. Află ce presupun funcţiile incluse, dacă sunt suficiente pentru a te mulţumi, dar şi dacă espressorul îşi merită banii. Aici pot fi foarte utile recenziile celor care s-au mai confruntat cu espressoarele manuale şi, implicit, cu anumite modele. Te poţi oriena în funcţie de experienţa utilizatorilor cu produsul.
 • Este indicat să alegi espressorul manual  cu cea mai mare presiune. Acesta este un detaliu deosebit de important, căci influenţează în mod direct aroma şi rapiditatea cafelei livrate de aparat. Chiar dacă o presiune mai mare implică şi un cost mai ridicat, în mod cert, eşti de acord cu faptul că meriţi să te bucuri de standarde ridicate de calitate şi, mai ales, de o cafea specială.
 • Există e serie de funcţii care pot reprezenta beneficii majore pentru un consumator de cafea înrăit: funcţia anti-calcar, sistemul de alimentare, dar şi posibilitatea de a pregăti mai multe băuturi. Alege pornind de la pretenţiile pe care le ai de la un astfel de dispozitiv.

 

Ţine cont de sfaturi dacă ţi-ai propus să faci o achiziţie inedită, pe care să nu o regreţi. Consultă recomandările prezentate anterior şi alege inspirat espressorul manual care ţi se potriveşte ca o mănuşă. În mod cert meriţi să îţi începi dimineţile cu un  boost de energie cu gust delicios. 

 

 

Lasă un comentariu

   Leave a reply

   expresoare.ro
   Logo