Cum să alegi cel mai bun espressor?

Cum să alegi cel mai bun espressor?

Băuturile espresso sunt un adevărat moment de răsfăţ pentru iubitorii de cafea, dar majoritatea încă nu le prepară acasă. De ce nu?! Cafenelele locale sunt minunate pentru întâlnirea cu prietenii sau pentru petrecerea unui moment de relaxare alături de o carte bună, dar chiar îţi doreşti să mergi dimineaţă de dimineaţă la cafeneaua din colţ pentru a-ţi lua băutura preferată şi a pleca? Dacă faci această călătorie zi de zi portofelul tău va avea de suferit. Ar fi timpul să te gândeşti la achiziţionarea unui espressor doar pentru tine şi cei dragi ţie.

Cunoscutele espressoare de cafea sunt cel mai simplu mod prin care îţi poţi pregăti o băutură perfectă. Însă, având în vedere gama variată de espressoare de cafea prezente pe piaţă, alegerea poate să fie una destul de dificilă. Care este cel mai bun espressor pentru tine?  Care dinte ele te va ajuta să îţi pregăteşti o cafea perfectă?

Prețuri la cele mai populare espressoare

Conceptul de perfecțiune în acest caz este relativ, deoarece toată lumea are preferințe diferite, de aceea nu există un criteriu de selecţie bazat pe acest aspect.  Producătorii sunt conștienți de acest lucru și, prin urmare, își adaptează ofertele pentru a se potrivi nevoilor tuturor.

Cel mai bun espressor de cafea te va ajuta să îţi pregăteşti băutura preferată chiar din confortul propriei case. Doar încearcă să îţi imaginezi! Te trezeşti, te duci în bucătărie, iar în mai puţin de 2 minute te poţi bucura de un espresso savuros, gata să te energizeze pentru o zi lungă şi solicitantă.  

Când vine vorba de pregătirea propriului espresso gustos acasă, există mai multe modalități de a face acest lucru. O căutare rapidă pe web va afișa o multitudine de espressoare cafea, astfel încât alegerea este una din ce în ce mai grea.  Însă, noi suntem aici pentru a te ajuta. Am pregătit o prezentare generală a celor trei tipuri principale de espressoare de cafea, dar şi 7 factori de luat în considerare atunci când alegi să îţi achiziţionezi un nou espressor. La final o să te simţi pregătit să faci cea mai bună alegere!

7 factori pe care trebuie să îi iei în considerare atunci când cumperi un espressor

Este de menţionat că fiecare espressor vine la pachet cu argumentele sale pro şi contra, tocmai din acest motiv, trebuie să faci o alegere bazată pe nevoile tale. La sfârşitul acestui ghid, vei avea o imagine mai clară a ceea ce ar trebui să ofere cele mai bune espressoare de cafea.

1. Tipuri de espressoare de cafea (espressor automat, espressor manual, espressor cu capsule)

Există numeroase tipuri de espressoare cafea, cu particularităţi şi funcţii diferite. Noi ţi le vom prezenta pe principalele trei, cele mai întâlnite în preferinţele românilor.

  • Espressor manual – Mașinile de espresso manuale erau populare încă cu mulţi ani în urmă. Este nevoie de dobândirea anumitor abilităţi practice pentru a-ţi putea prepara cafeaua preferată.  Dar, un astfel de aparat este minunat pentru cei care vor să controleze întregul proces, de la început până la sfârșit. În plus, prețul lor este unul mic. Găsești espressoare manuale ieftine destul de ușor.

Reduceri la espressoare manuale

  • Espressor automat –  Espressoarele automate de cafea și-au făcut loc permanent în majoritatea locuinţelor. De ce? Au dispărut acele zile în care obișnuiam să vedem espressoare de cafea doar în restaurante, birouri etc. În zilele noastre, producția și progresele tehnologice au determinat ca aceste espressoare de cafea să pregătească cele mai bune cafele, doar prin apăsarea unui simplu buton! În plus, noile espressoare apărute pe piaţă au atins o precizie greu de egalat în prepararea unei cafele, depăşind chiar şi bariştii cu mulţi ani de experienţă în spate.

Reduceri la espressoare automate

  • Espressor cu capsule  –  Cunoscutele espressoare de cafea cu capsule sunt destul de populare în zilele noastre din motive total întemeiate. Acestea vin la pachet cu toate caracteristicile pe care le are un espressor manual, precum și alte caracteristici suplimentare, cum ar fi posibilitatea de a alege dintr-o gama mai mare de capsule care îți vor oferi și alte băuturi în afară de cafea. Îți poți prepara foarte rapid un cappucino, o ciocolată caldă sau alte combinații de băuturi.

Reduceri la espressoare cu capsule

2. Presiunea

Unul dintre factorii pe care trebuie să îi iei în considerare, în momentul în care trebuie să alegi unul dintre cele mai bune espressoare de cafea, este presiunea.

Espressoarele de cafea cu abur sunt mai puțin costisitoare, dar vin cu unele limitări, care includ o presiune inconsistentă. Majoritatea espressoarelor moderne care vin cu acest tip de presurizare suferă de o presiune inferioară. Prin urmare, dacă îţi doreşti o cafea perfectă, este indicat să eviţi aceste tipuri de espressoare de cafea.

Espressoarele de cafea cu pompă au o gestionare mult mai bună a temperaturii. Acestea îţi oferă mai multă libertate când vine vorba de modificarea setărilor în timpul pregătirii cafelei tale. Însă, trebuie menţionat faptul că sunt ceva mai scumpe, însă dacă îţi doreşti o cafea perfectă, investiţia merită.

3. Dimensiunea bucătăriei tale

Majoritatea espressoarelor sunt portabile, având dimensiuni reduse, exceptând acele espressoare cafea manuale. Dimensiunea bucătăriei tale va influența în mare măsură alegerea viitorului tău espressor de cafea. Din fericire, vei găsi o mulțime de espressoare cu modele ergonomice, potrivite şi celor mai aglomerate încăperi. Cel mai bun espressor, trebuie să fie gata să îţi satisfacă toate dorinţele. Dacă alegi un aparat electric, încearcă să te asiguri că este instalat într-o zonă în care există o priză de alimentare pentru a-l putea alimenta.

4. Cafeaua

Ce gust vrei să aibă cafeaua ta? Ce tip de băuturi preferi? Cremos, puternic, aromat sau dulce? Preferi amestecurile italiene sau franceze? Sau iubeşti dimineţiile alături de un cappuccino perfect? În funcţie de preferinţele tale, trebuie să alegi între espressoare automate cu cafea boabe, espressoare manuale cu cafea măcinată sau espressoare cu capsule. Avantaje există în cazul fiecărui tip, însă, important este sa alegi modul potrivit nevoilor tale.

5. Preferința personală

Preferințele tale vor  avea un impact uriaș atunci când vine vorba să alegi cel mai bun espressor. Dacă doreşti să modifici temperatura și felul de măcinare al espressorului tău pentru a produce un gust unic, cunoscutele espressoare cafea automate si semiautomate sunt cea mai potrivită alegere.

Ce fel de băuturi vei face cu el? Îți plac originile sigure? Reține că espressoarele automate si semiautomate îţi vor permite să configurezi setările după bunul gust, ajutând la găsirea reţetei perfecte. Espressoarele manuale îți vor oferi avantajul unui preț mic, iar espressoarele cu capsule îți aduc o gamă largă de băuturi calde pe lângă cafea.

Cafelele care utilizează apă caldă sunt mai ușor de preparat la mașinile semiautomate, în timp ce cele care folosesc un amestec de apă caldă şi lapte rece sunt perfecte pentru mașinile automate.

Prețuri la cele mai populare espressoare

6. Afișaj electronic

Există o mulțime de espressoare cafea cu un singur afișaj, anume indicatorul de temperatură. Aceste mașini nu îţi vor arăta presiunea actuală, iar din punct de vedere financiar sunt mult mai ieftine. Însă, fără o altă informație pe afişajul electronic, trebuie să sincronizezi totul manual.

Cel mai bun espressor are mai multe tipuri de informații afișate pe display. Este mai convenabil să ai un astfel de display multifuncțional. Îți va permite să efectuezi câteva modificări care te vor asigura că vei prepara cea mai gustoasă cafea. Un espressor cu un ecran multifuncțional este posibil să coste ceva mai mult, insă această caracteristică merită. Cel mai bun espressor trebuie să aibă incorporate toate funcțiile la care visezi!

7. Vaporizatorul

Vaporizatorul este folosit pentru încălzirea laptelui sau a apei, fiind şi instrumentul cheie pentru crearea spumelor delicioase şi cremoase, atât pentru cappuccino, cât şi pentru caffe latte. Majoritatea modelelor semiautomate si automate includ un astfel de element, având în vedere că pentru o cafea gustoasă apa trebuie să aibă o temperatură de 87 – 92 de grade, iar laptele aproximativ 105 grade. Aceasta este reţeta pentru o băutură cu adevărat magică! Cel mai bun espressor trebuie să aibă un vaporizator încorporat.

6 avantaje pe care cel mai bun espressor de cafea le are

1. Utilizare uşoară

Prepararea unei cafele cu ajutorul unui espressor trebuie să fie la fel de uşoară ca şi consumarea acesteia, corect? Chiar și un copil poate prepara o ceașcă delicioasă de cafea cu ajutorul unui espressor de cafea. Pentru prepararea unei băuturi cu ajutorul espressorului, persoana trebuie să urmeze pașii detaliați. Dacă aparatul este complet automat, atunci nu trebuie urmate alte instrucţiuni, procesul este pe cât se poate de simplu. Espressorul automat de cafea trebuie doar alimentat cu apă şi pus în funcţiune. Într-un aparat de cafea complet automat, cafeaua se prepară fără interferența altei persoane sau factori. Deci, dacă ai un espressor de cafea automat, atunci trebuie doar să apeşi butonul pentru ca acesta să funcționeze. Există numeroase espressoare automate din care să poţi alege!

♥ Reduceri la espressoare cu capsule
♥ Reduceri la espressoare manuale
♥ Reduceri la espressoare automate

2. Relaxare

Ceașca de cafea include relaxare și ne reîmprospătează starea de spirit. Putem observa că multe companii au un loc special unde este plasat espressorul de cafea, tocmai pentru a le oferi angajaţilor un moment de relaxare. Tot ce trebuie să facă aceştia este un simplu click pe buton, iar în mai puţin de 25 secunde espresso-ul delicios este gata! Aşadar, indiferent de locul în care este amplasat, oricine se poate bucura de un moment intens, alături de o cafea perfectă.

3. Costuri reduse

Investirea banilor în achiziționarea unui aparat de cafea espresso este alegerea potrivită, în special pentru iubitorii de cafea. Poţi ajunge să arunci mult mai mulţi bani prin cumpărarea cafelelor preferate de la barul din oraş. Cel mai bun espressor te va ajuta să scapi de acest aspect, întrucât îţi vei putea prepara cafeaua chiar la tine acasă. Unii oameni cred că un aparat de cafea este un gadget electronic scump, dar permiteți-mi să vă spun că este un aparat accesibil și foarte util. Achiziționarea unui espressor de cafea oferă un avantaj pe termen lung, iar dacă proprietarul are grijă de acesta, durata de viaţă a aparatului va creşte automat.

4. Confort

Nu este nimic mai bun decât să petreci timp alături de cei mai buni prieteni sau de familie savurând o băutură delicioasă, precum un espresso. Acesta este un mod minunat prin care orice gazdă îşi poate întâmpina oaspeţii. De asemenea, nu toată lumea are timp să viziteze cafenelele ori de câte ori are poftă de un cappuccino. A avea un astfel de aparat espresso acasă sau la birou înseamnă că oamenii pot savura cafele delicioase ori de câte ori îşi doresc acest lucru. Astfel, economiseşti atât timp, cât şi bani. La urma urmei, drumul spre o cafenea şi înapoi durează ceva, asta în cazul în care nu locuieşti chiar în vecinătatea uneia. A putea pregăti espresso în confortul casei este un lux pentru care iubitorii de cafea vor fi cu siguranță recunoscători, mai ales dimineața devreme sau seară când te străduieşti să rămâi treaz pentru îndeplinirea tuturor task-urilor.

Prețuri la cele mai populare espressoare

5. Nu sunt necesare abilităţi speciale

Cel mai bun espressor te va ajuta să îţi prepari cafele delicioase, fără contribuţie din partea ta. Dacă optezi pentru un espressor automat, tot ce trebuie să faci este să apeşi pe un singur buton, iar aparatul va face toată treaba pentru tine. Acestea sunt excelente pentru birourile ocupate, unde poţi oferi o băutură minunată angajaţilor tăi, fără a fi nevoie să angajezi pe cineva care să se ocupe de acest lucru. Angajaţii îşi pot prepara o cafea pe fugă, profitând de cele câteva minute libere.

6. Economisirea energiei

Economisirea de energie este o altă caracteristică utilă a unui espressor de cafea de ultimă generație. Poţi seta modul automat de economisire a energiei și poţi programa ora la care aparatul ar trebui să se oprească. Unele espressoare cafea pot face chiar şi acest lucru, în cazul în care nu ştiai.

Espressoare sub 500 de lei

Cumpărarea unui espressor de până în 500 de lei este o investiţie profitabilă. Probabil adesea te-ai întrebat dacă poţi cumpăra un espressor bun cu un buget mic. Răspunsul este da! Achiziţionarea unui espressor te va ajuta să economiseşti o mulţime de bani, pe care adesea îi dădeai pe cafelele din oraş. Poţi controla întregul proces cu ajutorul butonului pornit/oprit. Majoritatea espressoarelor de până în 500 de lei sunt fabricate din plastic, dar piese importante precum tava de scurgere şi vaporizatorul sunt fabricate din oţel inoxidabil. De altfel, există două termostate separate în interiorul aparatului, unul pentru apă şi unul pentru abur. Acest lucru menţine cafeaua la o temperatură stabilă.

Cel mai bun espressor sub 500 de lei – vezi prețuri

 

Multe dintre aceste espressoare cafea au vaporizator incorporat. Acesta creează spumă groasă și bogată. Cel mai bun espressor este ușor de curățat și are un indicator special care vă indică când trebuie detartrat.

Espressoare între 500 de lei şi 1000 de lei

Cu o presiune de 15 bari pentru un espresso de înaltă calitate, o spumă de lapte automată și o funcționare intuitivă cu doar trei butoane, espressoarele sub 1000 de lei sunt o alegere excelentă. Corpul și părțile lor sunt realizate din materiale de calitate. Cel mai bun espressor pentru tine trebuie să aibă un rezervor dedicat pentru lapte, de preferat detaşabil, pentru depozitarea acestuia în frigider până la următoarea utilizare.

Multe dintre aceste espressoare de cafea au două coşuri de filtrare, pentru a putea opta pentru prepararea a două cafele simultan. În această categorie poţi să găseşti atât espressoare care funcţionează cu cafea măcinată sau boabe, cât şi espressoare cu capsule. De altfel, dacă îţi doreşti un aparat portabil, există diferite modele fabricate dintr-o combinaţie de oţel inoxidabil şi plastic, cântărind mai puţin de câteva kilograme. În plus, alege un design potrivit gusturilor tale. În prezent, pe piaţă există numeroase culori şi modele.

Cel mai bun espressor între 500 și 1000 de lei – vezi prețuri

Cel mai bun espressor peste 1000 de lei

De ce merită să investeşti într-un astfel de espressor? Răspunsul este pe cât se poate de simplu! Espressoarele sunt folosite pentru a prepara cafele aromate. Pentru a face acest lucru, acestea trebuie să includă echipamente adecvate, presiune, pompe și diverse alte specificaţii importante. În general, calitatea, designul și materialele joacă un rol important în costul oricărui espressor de cafea. Cu cât acestea sunt mai bune, cu atât espressorul este mai scump.

Dacă ai nevoie de un espressor simplu, atunci poţi cheltui între 500 şi 1000 de lei, în funcție de posibilitățile de aburire, de dimensiunea rezervorului de apă și de alte caracteristici. Cele mai populare aparate de cafea costă între 1000 şi 1500 de lei.

Cel mai bun espressor peste 1000 de lei – vezi prețuri

După ce ai descoperit care este cel mai bun espressor pentru tine, păstrează aparatul şi toate echipamentele cât mai bine întreţinute şi curate, astfel încât acestea să poata funcţiona la capacitatea maximă. De altfel, piesele care sunt în contact regulat cu zațul de cafea trebuie curăţate regulat! Este foarte important şi să alegi o cafea pentru espressoare de bună calitate, cu profiluri aromatice potrivite gusturilor tale. Acelaşi lucru trebuie aplicat şi în cazul capsulelor pentru espresso, acordă atenţie informaţiilor de pe ambalaj şi asigură-te că acestea se potrivesc cu modelul espressorului tău.

Toate aceste aspecte te vor ajuta să te bucuri de aparatul tău cât mai mult timp, întrucât un espressor poate rezista până la 15 ani, însă trebuie întreţinut cât mai bine!

♥ Reduceri la cafea măcinată
♥ Reduceri la cafea boabe

Pentru a te putea bucura de o cafea cu adevărat gustoasă, achiziţionarea unui espressor trebuie să se regăsească pe lista ta! Chiar dacă alegerea unui astfel de aparat poate părea copleşitoare iniţial, cu siguranţă o să găseşti cel mai bun espressor, gata să îţi însenineze fiecare dimineaţă. În plus, vei putea renunţa la vizitele regulate la cafeneaua din oraş. Ce spui să îţi inviţi toţi prietenii acasă pentru a le prepara cel mai bun espresso? Cu siguranţă vor rămâne surprinşi de talentul pe care îl ai, neştiind că aliatul tău se află chiar în bucătărie!

      expresoare.ro
      Logo