Ce garanție au espressoarele de cafea în România?

Espressorul de cafea reprezintă unul dintre cele mai iubite și căutate aparaturi electrocasnice de către toți cei ce apreciază o cafea cu gust deosebit.

De-a lungul timpului, acest aparat inedit a cunoscut o evoluție spectaculoasă, pornind de la modalități de funcționare manuală și ajungând chiar în punctul în care tot ce trebuie să faci este să pornești butonul de ON/Off.

Pentru că meriți să te bucuri în fiecare zi de o cafea de calitate, te sfătuim să ții pasul cu ultimele lansări la categoria espressoarelor de cafea și să investești inteligent într-un aparat modern. Îngrijire corespunzător, aparatele de cafea au fost concepute să reziste o perioadă îndelungată de timp.

Fiecare espressor de cafea vine la pachet cu o garanție de 24 de luni, care se poate dovedi a fi un mare ajutor. Pentru mai multe detalii privind importanța garanției și cum te poate ajuta în caz de nevoie, citește, în continuare, informațiile următoare.

Importanța garanției: află ce înseamnă și cum te poate ajuta

 

espressor de cafeaGaranția espressoarelor reprezintă un beneficiu suplimentar pe care tu îl primești în condițiile în care aparatul de cafea achiziționat prezintă defecte mecanice și electrice în primii 2 ani de la cumpărarea produsului.

În perioada de garanție, vânzătorul este obligat legal să asigure reparația espressorului, să îl înlocuiască sau să înapoieze cumpărătorului suma de bani completă, fara alte cheltuieli suplimentare. Așadar, dacă observi că aparatul de cafea nu se prezintă în condițiile promise de producător, ai dreptul să folosești garanția, al cărei termen de valabilitate este de 24 de luni.

Totuși, există anumite situații pe care garanția nu le poate acoperi. Dacă tu ești cel responsabil cu funcționarea necorespunzătoare a espressorului, garanția nu poate acoperi suma necesara reparării aparatului. Despre defecțiunile pe care nu le asigură garanția espressoarelor, vei descoperi mai multe detalii la punctul următor.

 

Garanția espressoarelor: informații pe care NU le știai

 

espressoChiar dacă actul primit odată cu achiziționarea aparatului specifică faptul că are un termen de valabilitate de 24 de luni, există o serie de daune ce nu pot fi acoperite de garanția espressoarelor. Iată care sunt acestea:

 • Dacă aparatul de cafea nu mai funcționează ca la început pe motiv ca acesta nu a fost igienizat corespunzător, garanția nu te poate ajuta. Asigură-te că îți cureți aparatul de cafea cu strictețe și că respecți indicațiile din manualul de utilizare. Acolo vei vedea dacă există soluții de curățare pe care le poți utiliza, dar și sfaturi privind intervalul de timp când este necesar să realizezi acest proces.
 • În situația în care espressorul de cafea prezintă depuneri de calcar, acest lucru te privește. Orice espressor vine la pachet cu un set de instrucțiuni, acolo unde sunt specificate detalii privind procedeul de decalcifiere. Dacă aparatul nu mai funcționează din acest motiv, garanția espressoarelor nu te poate salva.
 • În cazul în care espressorul a suferit un șoc cauzat de tine ori de alți factori externi, precum pătrunderile de apă în interior, garanția nu poate acoperi suma de care ai nevoie pentru a repara aparatul.
 • Dacă nu utilizezi corect aparatul, îl suprasoliciți ori tratezi cu superficialitate manualul de utilizare există riscul să pierzi espressorul definitiv ori sa nu mai poată funcționa la capacitatea pe care o avea. Nici în această situație nu te poate ajuta garanția, întrucât aceasta asigură doar defecțiunile cu care aparatul a venit din fabrică.

Este important să ții cont de cele de mai sus și să soliciți ajutor atunci când apar probleme în care nu ești implicat. În orice caz, dacă observi că aparatul tău prezintă modificări în funcționare, apelează la ajutorul specialiștilor și nu încerca reparația espressorului acasă, cu atât mai mult dacă te afli în perioada de garanție.

 

Importanța garanției: ai grijă unde o păstrezi

 

Espressorul tău nu mai funcționează la capacitatea de la început? Gustul cafelei tale nu mai este la fel de intes, aparatul scoate zgomote ciudate ori nu mai pornește? Acestea sunt doar câteva dintre momentele în care trebuie să apelezi la garanția espressorului tău.

garantii espressoare

Asigură-te ca ai păstrat toate actele pe care le-ai primit atunci când ai cumpărat espressorul de cafea. Analizează dacă încă te afli în intervalul de 24 de luni acoperit de garanție. Dacă totul este conform planului, fii fără grijă! Espressorul tău va fi înlocuit ori va beneficia de reparație specializată, pentru ca tu să te poți bucura de aparat la capacitate maximă. Reține faptul că nu ești nevoit să plătești nimic în plus!

Importanța garanției mașinii de cafea nu trebuie tratată cu superficialitate, căci îți poate veni în ajutor ori de câte ori vei observa modificări ale funcționalității aparatului. Așadar, păstrează certificatul într-un loc sigur, ca să îl poți găsi rapid în caz de nevoie.

Întreținerea espressorului: lucruri de știut!

 

intretinere espressorOdată ce ai investit o sumă de bani importantă într-un espressor de cafea, este de dorit să îți întreții espressorul, dacă vrei să te bucuri de el o perioadă cât mai lungă de timp.

Este necesar ca, măcar din când în când, să te ocupi de igienizarea generală a aparatului. În acest fel, te asiguri că fiecare component al espressorului este curățat în întregime de impurități și alte depuneri.

Nu este un secret că, la un anumit interval de timp, vor exista și depuneri de calcar. Pentru a te asigura că espressorul tău este curățat de depunerile ce pot îngreuna procesul de realizare al cafelei, este indicat să îți cureți aparatul cu o soluție specială sau să prepari o rețetă bazată pe apă și oțet. Folosește un burete sau o lavetă moale pentru a nu zgâria suprafețele.

Așadar, acum ca ai descoperit care este importanța garanției, dar și cum să profiți de acest certificat, cu siguranță, vei ști cum să procedezi în situația în care ești nevoit să apelezi la ajutorul unui specialist.

Cu toate acestea, dacă respecți sfaturile privind întreținerea espressoarelor de cafea, șansele să întâmpini probleme sunt destul de mici. Așadar, acordă atenție atât garanției espressoarelor, cât și felului în care îți îngrijești aparatul favorit din bucătărie.

Lasă un comentariu

   Leave a reply

   expresoare.ro
   Logo