Cel mai mare secret pentru a înțelege cu adevărat cafeaua este acesta: cu cât bei mai multe căni, cu atât vei înțelege mai bine ce guşti și ce îți place. Preparând espresso acasă, nu numai că ești liber să încerci cafele din plin, dar te vei şi experimenta în acest domeniu. Însă, pentru a trece la acest pas este necesar să îţi achiziţionezi un espressor bun! Cum faci acest lucru? Cu ajutorul unor mici sfaturi! Pornind de la alegerea unui model dotat cu vaporizator şi continuând cu îndeplinirea altor specificaţii tehnice. Toate aceste lucruri pentru a te putea bucura de un moment de răsfăţ zilnic!

Ce este un vaporizator?

Vaporizatorul este folosit pentru încălzirea laptelui sau a apei, fiind şi instrumentul cheie pentru crearea spumelor delicioase şi cremoase, atât pentru cappuccino, cât şi pentru caffe latte. Majoritatea modelelor semiautomate includ un astfel de element, având în vedere că pentru o cafea gustoasă apa trebuie să aibă o temperatură de 87 – 92 de grade, iar laptele aproximativ 105 grade. Aceasta este reţeta pentru o băutură cu adevărat magică! Pentru un plus de savoare se poate adăuga şi o cană de spumă.

 

 

 

 

Espressor semiautomat

Espressoarele semiautomate se numără printre preferatele iubitorilor de cafea. Acestea sunt diferite de cele cu manetă manual, ajutând ca întreg procesul să se realizeze mult mai uşor. Te poţi bucura de control complet asupra preparării băuturii tale preferate, iar în acest fel îţi vei putea dezvolta şi perfecţiona abilităţile.

Ce alte dotări trebuie să aibă un espressor semi-automat?

Pe lângă vaporizatorul deja prezent la espressoarele semi-automate, acestea trebuie să îndeplinească şi alte câteva criterii pentru a-l încadra ca fiind perfect nevoilor tale. În primul rând, un espressor cu boiler îţi va uşura munca considerabil. Indicat este să te orientezi asupra unui aparat cu două boilere, pentru a te bucura de un timp mai scurt de aşteptare între pregătirea a două cafele. Pe lângă acest lucru, alimentarea cu cafea nu trebuie neglijată. Din această categorie fac excepţie modelele cu râşnită inclusă, întrucât trebuie alimentate cu cafea boabe. În plus, pentru a te bucura cu adevărat de cafele aromate, dar şi de eficientizarea procesului, aruncă o privire şi asupra designul-ului şi a meniului.

De ce să achiziţionezi un espressor cu vaporizator?

Un espressor te poate ajuta să îţi pregăteşti cele mai savuroase băuturi, fie că este vorba de un caffe latte, fie că preferi cappuccino sau chiar moccacino. Însă, pentru ca acest lucru să fie realizabil, espressorul tău trebuie să fie dotat cu un vaporizator. Acesta este responsabilul acelei spume cremoase pe care o savurezi cu dorinţa de a nu se termina niciodată. Chiar şi în cazul unei cafele simple cu lapte, pentru a nu te complica cu încălzirea acestuia separat, vaporizatorul va face acest lucru pentru tine.

 

 

Înainte de a face o achiziţie, încearcă să iei în considerare toate criteriile care te vor ajuta să te bucuri atât de o cafea gustoasă, cât şi de uşurarea întregului proces de pregătire. Există o gamă variată de astfel de produse, important este să-l alegi pe cel potrivit dorinţelor tale!

Lasă un comentariu

      Leave a reply

      expresoare.ro
      Logo