Viaţa este prea scurtă pentru o cafea proastă”, corect? Cu acest citat rezonăm şi noi, tocmai din acest motiv te vom ajuta să îţi alegi cel mai bun espressor. Însă, care sunt motivele pentru care îţi doreşti un astfel de aparat? Pentru gustul deosebit al cafelei, pentru timpul foarte scurt de preparare sau pentru gama largă de băuturi pe care ţi le poţi prepara chiar la tine acasă? Cu siguranţă lista nu se termină doar aici, însă acestea sunt doar trei din avantajele care vin la pachet cu un espressor bun. Pentru a te bucura de toate aceste lucruri, trebuie să acorzi atenţie unui detaliu tehnic extrem de important, mai exact puterea espressoarelor! Ce este aceasta şi cum te poate ajuta, vei afla chiar acum!

 

 

Ce este puterea espressoarelor?

Una dintre caracteristicile importante pe care trebuie să le ai în vedere în momentul achiziţionării unui astfel de aparat este puterea espressoarelor. Însă, ce înseamnă mai exact acest lucru? Puterea espressoarelor asigură o încălzire mult mai rapidă a apei şi a laptelui, implicit şi o preparare a cafelei într-un timp mult mai scurt! Eşti mereu pe grabă şi abia faci faţă programului haotic? Nu puţine sunt dimineţile când treci peste momentul tău de răsfăţ, tocmai din cauza faptului că nu ai timp? Ei bine, puterea espressoarelor de ultimă generaţie îţi vine în ajutor!

 

Poţi uita de zilele în care nu ai avut timp să îţi pregăteşti cafeaua, deoarece acum nu mai trebuie să faci tu acest lucru! Puterea espressoarelor apărute în ultimii ani pe piaţă te vor ajuta să ai cafeaua ta preferată gata în mai puţin de 2 minute. În plus, puterea espressoarelor este responsabilă şi de măcinarea mult mai fină a cafelei, asta în cazul în care vrei sa optezi pentru un espressor cu râşnită inclusă.

 

 

Puterea espressoarelor: Cum o alegi pe cea potrivită ţie?

În cazul în care eşti în acest punct, primul pas este ca şi îndeplinit, mai exact informarea! Cu ajutorul acestui articol vei putea înţelege ce tip de aparat ţi se potriveşte şi cum te poate ajuta puterea espressoarelor să te bucuri de cafele mai aromate, dar şi de un timp de pregătire mult mai rapid!

 

În primul rând, puterea espressoarelor de cafea începe de la 150W, în cazul celor mai puţin puternice aparate şi poate ajunge până la 2500W, în cazul aparatelor puternice. Cel mai probabil, nu vei avea nevoie de o astfel de putere în cazul în care doreşti să îţi pregăteşti cafelele preferate acasă. Însă, este important să alegi un espressor cu o putere potrivită ţie şi dorinţelor tale. Specialiştii recomandă ca puterea espressoarelor să fie cuprinsă între 800W şi 1200W, fiind valoarea optimă pentru un aparat de casă. Preţurile sunt accesibile, aşa că nu îţi face griji în această privinţă!

 

Este uşor să alegi un espressor doar după imaginea sa vizuală, însă sub frumoasa carcasă se află diferenţe majore, care nu trebuie neglijate.  Acestea trebuie luate în considerare, fiind cheia pentru dimineţi rapide şi savuroase!

Lasă un comentariu

      Leave a reply

      expresoare.ro
      Logo