De ce este importantă presiunea espressoarelor?

Espressorul de cafea reprezintă, fără doar și poate, cel mai bun partener cu care să iți începi diminețile, iar acest lucru poate fi dovedit de numărul tot mai mare de persoane care aleg în fiecare an să își achiziționeze un astfel de aparat.

Așadar, dacă faci parte dintre cei care încă nu și-au cumpărat un espressor de cafea, ori pur și simplu visezi la un nou aparat, asigură-te că ești la curent cu specificațiile tehnice pe care ar trebui să le dețină un espressor de calitate.

 

espressor de cafea

 

În altă ordine de idei, care crezi că sunt cele mai importante elemente tehnice pe care ar trebui să le aibă noul tău espressor? Cum te asiguri că faci o achiziție inspirată? Ce înseamnă pentru tine presiunea espressoarelor? Află, mai jos, răspunsurile corecte!

Presiunea espressoarelor: ce înseamnă și cum poate influența calitatea cafelei tale

Specialiștii sunt de părere că presiunea espressoarelor reprezintă una dintre cele mai importante caracteristici la care trebuie să te uiți atunci când vrei să faci o investiție în acest sens. Motivul? Presiunea espressoarelor reprezintă detaliul tehnic responsabil cu intensitatea cafelei tale, aceasta având rolul de a pompa apa în portafiltru. În traducere, dacă preferi o aromă de cafea mai concentrată, mizează pe un espressor cu o presiune mai mare.

Presiunea espressoarelor se măsoară în bari, iar acest lucru este menționat în descrierea fiecărui aparat de cafea. Totuși, dacă nu îți este familiar acest termen tehnic, citește, în continuare, tot ce trebuie să știi, în linii mari, despre presiunea espressoarelor.

 

presiunea espressorului

Presiunea espressoarelor: detalii tehnice utile

În magazinele de specialitate vei descoperi mașini de cafea cu o presiune ce se măsoară între 5 bari, 15 bari, 19 și 20 de bari

Dacă gustul cafelei este primordial pentru tine, află că aceste diferențe se vor recunoaște în produsul final livrat. Așadar, este esențial să înțelegi care sunt efectele pe care le are o presiune mai mică sau mai mare asupra cafelei tale.

O mașină de cafea cu o presiune mică, de 5 bari, presupune o râșnire cu o granulație ridicată. Cafeaua rezultată de un astfel de espressor va fi mai puțin intensă, mai slabă. Optează pentru un espressor cu o presiune mică dacă iți place să consumi mai multe căni de cafea într-o zi.

Presiunea espressoarelor ce se încadrează între 19 sau 21 bari este responsabilă cu cafeaua tare, intensă, uneori prea concentrată. Dacă îți recunoști gusturile printre rânduri și vrei ca aroma cafelei tale să fie una puternică, optează pentru modelul de espressor cu presiune ridicată.

Îți dorești o aromă echilibrată a cafelei? Alegerea ideală pe care o poți face este ca presiunea espressoarelor să se măsoare între 8-9 bari. Poți îndrăzni la o presiune mai ridicată, dacă visezi la un espressor pe bază de capsule.

Presiunea espressoarelor reprezintă o caracteristică must-have, căreia trebuie să îi acorzi atenție, mai ales dacă urmează să ai parte de o primă experiență cu un espressor de cafea.

Documentează-te temeinic și alege espressorul care întrunește complet absolut toate pretențiile pe care le ai. Cu siguranță, meriți să te răsfeți în fiecare zi cu o cafea preparată exact pe gustul tău!

 

 

 

Lasă un comentariu

      Leave a reply

      expresoare.ro
      Logo