Câte tipuri de cafea pentru espressoare există?

Din dorința de a avea parte de un moment de răsfăț binemeritat în fiecare dimineață, oamenii au acordat tot mai multă atenție espressoarelor de cafea, acestea din urmă facându-și loc în topul celor mai căutate si iubite aparaturi ale momentului. Iată un motiv îndeajuns de puternic pentru producătorii care s-au conformat trendului și care au adus în atenția tuturor iubitorilor de cafea o varietate impresionantă de espressoare cu funcționalități diverse.

Dacă ești un împătimit al cafelelor aromate, află că acum ai posibilitatea de a-ți achiziționa un aparat cu ajutorul căruia îți poți pregăti o cafea proaspătă, cu aromă exotică sau simplă, în funcție de energie, de zi sau, pur și simplu, de preferințe.

Te invităm să descoperi care sunt cele mai apreciate tipuri de cafea pe care le poți pregăti cu espressorul. Cu siguranță, NU cunoști toate aromele pe care le poți testa!

Cafea boabe pentru espressoare: TOP informații utile

Cafeaua reprezintă boost-ul de energie din fiecare dimineață, gustul minunat al acesteia fiind un plus.

Bucură-te de aroma specială oferită de boabele de cafea proaspăt măcinate, căci meriți să te delectezi cu o băutură de calitate. Dacă apreciezi cafeaua clasică, originală, fără alte influențe, află, din rândurile următoare, câteva detalii must-know.

 

 

cafea boabe

 

Cafeaua pentru espressoare poate fi împărțită în doua mari clase: Arabica și Robusta. Ca să înțelegi care este aroma care se pliază perfect papilelor tale gustative, citește mai departe informațiile.

Cafeaua pentru espressoare Arabica este originară din Africa și se consideră că este cel mai cultivat soi de cafea. Așadar o vei găsi mult mai des în magazine, decât Robusta. Ca și aromă, cafeaua Arabica este parfumată și dulce, cu o concentrație de cafeină mai redusă decât soiul de cafea Robusta.

Despre Robusta, ceea ce trebuie să știi este că are o aromă intensă, ușor amară, mult mai puternică și mai concentrată decât Arabica. Specialiștii sunt de părere că Robusta este alegerea ideală pe care o poți face în privința cafelei pentru un aparat de cafea.

Te sfătuim să faci alegerea finală pe baza gusturilor tale în materie de cafea. Testează tipurile de cafea boabe pentru a te bucura de o aromă delicioasă pe care să o savurezi cu plăcere în fiecare dimineață. În mod cert, meriți o cafea de calitate, un mix de arome incredibile și, bineînțeles, de o satisfacție pe măsură.

Totuși, posibilitățile pe care le ai în materie de cafea nu se opresc aici. Citește, în continuare, despre variantele incredibil de gustoase de cafea tip capsule cu care te poți răsfăța în fiecare zi.

Capsule pentru espressoare: avantaje de care te poți bucura

Așa cum probabil că știi deja, există espressoare care funcționează pe bază de capsule de cafea.  Acestea din urmă se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare, iar principalele motive sunt următoarele:

 

capsule espressor

 

 • Dacă alegi să folosești capsule pentru espressor ai un timp de pregătire al cafelei mult mai scurt. Cafeaua ta va fi gata în câteva minute! Așadar, în diminețile când ești pe fugă, cafeaua ta e la distanță de un buton.
 • Procesul de realizare al cafelei pe bază de capsule este extrem de simplu. Tot ce trebuie să faci este să amplasezi capsula în spațiul destinat special acesteia. Atenție! Asigură-te ca setul de capsule achiziționat este compatibil cu espressorul tău. Vei găsi toate detaliile necesare pe cutie.
 • Fiecare capsulă este ambalată în folie protectoare din plastic, păstrând cafeaua proaspătă și aromată. Capsulele sunt dozate perfect, așadar este suficientă o singură capsulă pentru o cafea.

Capsulele pentru espressoare se regăsesc în arome diverse, așadar, dacă ți-ai propus să te bucuri de un moment de răsfăț ori vrei să îți impresionezi prietenii cu o cafea inedită, mai jos, îți oferim toate variantele de capsule pentru espressor pe care ți le poți achiziționa.

Capsule pentru espressoare: descoperă câte arome poate prepara espressorul tău

Cafenelele reprezintă spațiile întotdeauna pline cu toți cei care îți doresc să savureze o altfel de cafea. Totuși, știai că te poți răsfăța cu o cafea la fel de specială chiar în confortul casei tale? Află care sunt capsulele de cafea pe care ți le poți achiziționa și pe care le poate pregăti și espressorul tău.

Caffe Macchiato

Alege capsulele pentru espressoare caffe macchiato daca îți place tăria cafelei tip espresso scurt mai puțin intensă. Caffe Macchiato are la bază un shot de espresso cu puțină spumă de lapte. Încearcă-l, căci are o aromă cel puțin interesantă.

Americano

Capsulele pentru espressoare tip Americano prezintă o aromă deosebită de cafea ușor amăruie, ce se datorează shot-ului de espresso lungit cu apă fierbinte. Cu alte cuvinte, cafeaua tip Americano reprezintă un espresso mai slab, domolit cu o cantitate mai mare de apă fierbinte.

 

tipuri de cafea espresso

Cafe Latte

Una dintre cele mai iubite tipologii de cafea atât în restaurante, cât și în materie de capsule pentru espressoare este, fără doar și poate, cafe latte-ul. Acest tip de băutură se remarcă printr-o aromă fină, dulce și intensă de cafea cu lapte și spumă de lapte. Această combinație de arome deosebite oferă un produs final cremos, preferat mai ales de doamne și domnișoare.

Cappuccino

Cappuccino reprezintă băutura ce poate fi deseori confundată cu latte-ul. Totuși, există diferențe de aromă și cremozitate, cappuccino fiind preparat cu mai multa spumă. Pentru un plus de savoare, poți adăuga frișcă și ciocolată. Te invităm să încerci o aromă inedită!

Espresso

Pentru toți cei ce au nevoie de un boost considerabil de energie, capsulele de espresso reprezintă cea mai bună variantă. Cafeaua espresso se remarcă prin nivelul ridicat de concentrație, aromă puternică și tărie, așadar, un singur espresso s-ar putea să îți fie suficient pentru a putea trece cu brio de o zi încărcată.

Acum că ești în temă privind variantele de cafea pe care le ai la dispoziție, te sfătuim să faci alegeri în funcție de gustul predominand pe care îl manifești în privința acestei băuturi-minune. Fie că preferi cafeaua clasică, măcinată, fie că alegi capsulele pentru espressoare, cert este că gustul cafelei tale va fi unul special, de calitate.

Lasă un comentariu

   Leave a reply

   expresoare.ro
   Logo