Espresso este o băutură misterioasă. Nu mulți oameni știu ce este cu adevărat, cum este realizată sau ce gust trebuie să aibă. Pregătirea espresso-ului delicios este o călătorie fără sfârşit, lucru care menţine procesul de preparare a cafelei atât de interesant. Pe cât de copleşitor ar putea părea iniţial, familiarizarea cu diferiţi termeni tehnici, dar şi obţinerea reţetei perfecte de espresso, pe atât de uşor se pot învăţa. Însă, înainte de a ajunge în acel punct, trebuie să înţelegi cât de importantă este presiunea espressoarelor şi cum aceasta poate influenţa în mod direct calitatea cafelei tale zilnice!

Ce este espresso?

Espresso nu este doar un tip de boabe de cafea. Espresso este pur și simplu o metodă, o modalitate de a-ţi prepara o cafea cât mai aromată şi concentrată. Pentru a te bucura de o cafea cu adevărat reuşită, presiunea espressoarelor este un criteriu care nu trebuie neglijat. Iubeşti dimineţile liniştite, alături de băutura preferată de la cafeneaua de pe colţ? Probabil adesea te-ai întrebat care este secretul lor şi de ce cafeaua aceea a reuşit să îţi intre direct la inimă. Ei bine, presiunea espressoarelor! Adaugă un strop de magie şi află cum te poţi bucura de cel mai bun espresso, chiar la tine acasă!

 

 

Presiunea espressoarelor

Presiunea espressoarelor este de departe una dintre cele mai importante caracteristici, atunci când doreşti să faci o achiziţie, deoarece cu cât presiunea este mai mare, cu atât băutura ta este mai concentrată. Aceasta este măsurată în bari. Bar este o abreviere a cuvântului grecesc „baros” care înseamnă greutate. În mod tradițional, un bar este utilizat pentru a măsura presiunea atmosferică a aerului, în acest caz este folosit pentru presiunea espressoarelor.

 

Presiunea espressoarelor este doar un mic detaliu din lista lungă a unui espresso, însă pe cât este de mic, pe atât este de important. Aceasta are strânsă legătură cu concentraţia şi gustul cafelei tale, scopul ei fiind de a pompa apa direct în portafiltru.

 

Pe piaţă există o gamă variată, cu presiunea espressoarelor măsurată în 5, 9, 15, 19 şi 20 bari. Însă, cum îţi dai seama care este cea potrivită pentru tine? Ei bine, cu cât presiunea espressoarelor este mai mică, cu atât râşnirea are o granulaţie mult mai ridicată şi implicit o cafea mult mai slabă. În cazul unui espressor dotat cu 19 sau 20 de bari, te vei bucura de o cafea tare, concentrată, perfectă pentru dimineţile în care ai nevoie să îţi iei doza de energie. În cazul în care preferi să bei două sau chiar trei cafele pe zi, indicat este să te optezi pentru un espressor cu o presiune ceva mai mică.

 

 

 

Iubeşti aroma cafelei dis-de-dimineaţă? Îţi place să profiţi de fiecare moment pentru a te retrage, tu împreună cu cana ta de cafea şi o carte bună? Atunci investeşte într-un aparat care să îţi pregăteasca zi de zi cea mai bună băutură! Ţine cont de sfatul specialiştilor în domeniu, presiunea espressoarelor este un detaliu tehnic care nu trebuie neglijat!

Lasă un comentariu

      Leave a reply

      expresoare.ro
      Logo