Află ce preț are un espressor de cafea?

Când vine vorba de cumpărături, unul dintre cei mai importanți factori după care te ghidezi este bugetul.  În funcție de acesta, stabilești dacă ceea ce îți dorești se încadrează în suma pe care ți-o permiți, dacă este necesar să achiziționezi ceea ce ai notat pe wish list ori dacă este doar un moft.

cafea espresso

Espressorul de cafea reprezintă un must-have în locuința fiecărui iubitor de cafea. Dacă ești curios care este motivul, află că oricine merită să savureze dis-de-dimineață o cafea de calitate, livrată de un aparat modern și performant.

Oferă-ți șansa de a avea acasă un espressor de cafea menit să îți ofere o băutură aromată, într-un timp scurt, la distanță de doar o apăsare de buton.

Dacă încă nu ai un astfel de aparat, avem o veste bună pentru tine și pentru toți cei ce visează la espressoarele de cafea. Astăzi, espressoarele de cafea se regăsesc în magazine la prețuri pentru toate buzunarele!

Tot ce ai de făcut este să te documentezi temeinic, astfel încât să găsești aparatul de cafea potrivit pentru tine și, mai ales, pentru bugetul pe care ești dispus să îl aloci.

Află cum alegi espressorul de cafea potrivit

Espressoarele de cafea se bucură de o popularitate incredibilă, așadar numărul de fani al acestui aparat a crescut considerabil în ultima perioadă.

Cu toate acestea, nu toată lumea își poate permite un espressor de cafea, cu atât mai mult cu cât s-a creat impresia că prețul espressoarelor de cafea ar fi unul foarte ridicat.

Nu este deloc așa, mai ales că espressoarele de cafea se regăsesc în variante multiple, cu diverse modalități de funcționare. Acest lucru impune și diferențe majore de preț, ceea ce înseamnă că decizia finală îți aparține.

cafea

Prețul espressoarelor de cafea este influențat, în general, de prezența sau lipsa unei funcționalități, de gradul de presiune, putere, dar și dimensiune și design.

Dacă îți dorești un espressor de cafea cu touchscreen, cu funcție de ibric, putere de livrare ridicata a cafelei și o presiune pe măsură, atunci prețul acestuia va crește.

De regulă, aceste aparate oferă disponibilitatea de a prepara mai multe tipuri de cafea, au program de curățare integrat și îți oferă libertatea de a prepara chiar și două cafele simultan. În mod evident, prețul unui aparat ca acesta va fi mai mare.

Totuși, există și espressoare de cafea cu buget redus, care dețin suficiente funcții de preparare a cafelei. Acestea pot avea sisteme de curățare automată, design plăcut și, bineînțeles capacitata de a-ți oferi o cafea gustoasa.

Pentru că ne dorim să oferim informații suficiente despre toate espressoarele disponibile, în cele ce urmează, vei putea descoperi câteva detalii esențiale privind tipurile de espressoare către care să îți îndrepți atenția, ținând cont de bugetul disponibil.

Espressoare de cafea potrivite unui buget redus

Dacă faci parte din grupul celor care nu își permit să investească într-un espressor de cafea ultra modern, există suficiente variante la care poți apela, astfel încât să ai parte de o cafea gustoasă.

Reduceri la espressoare manuale
Reduceri la cafea măcinată

Espressoarele de cafea ce se încadrează într-un buget mai mic se regăsesc într-o gamă diversă de produse, cu funcții numeroase și variante multiple de preparare a cafelei. În categoria espressoare ieftine se încadrează cu brio espressoarele cu capsule și espressoarele manuale care folosesc cafea măcinată.

În fapt, ambele funcționează pe același principiu, diferența fiind aceeia că un espressor manual folosește cafea măcinată pusă de tine în locul special destinat, iar un espresor cu capsule folosește cafeaua măcinată aflată într-o capsulă pe care o cumperi. Într-un final prețul per cafea este cam același. Un espressor manual va fi un pic mai scump dar îți va economisi bani pe termen lung pentru simplu motiv că nu trebuie să cumperi capsule.

Reduceri la espressoare manuale

capsule espressor

Cele mai populare espressoare de cafea ce pot fi achiziționate la un preț mai mic sunt cele ce funcționează pe bază de capsule.

Prețul espressoarelor cu capsule este unul redus, iar acest lucru este influențat, în mare parte, de apariția pe piață a unor aparate de cafea mai mari ca dimensiuni, ce prezintă adaptări ale funcțiilor de pregătire ale cafelei.

Espressorul de cafea cu capsule este extrem de ușor de utilizat, foarte simplu de integrat în decor, fiind disponibil într-o paletă variată de culori. Este un aparat mic ca dimensiuni, însă cu funcții cel puțin interesante.

Ținând cont de preferințele pe care le ai în privința cafelei, espressorul cu capsule poate pregăti o varietate largă de tipuri de cafea.

Reduceri la espressoare cu capsule
Reduceri la capsule de cafea

În comerț, vei descoperi capsule pentru pregătirea cafelelor tip cappuccino, caffe latte, caffe macchiato sau chiar ciocolată caldă pentru prieteni.

Cum pregătești cafeaua cu un espressor pe bază de capsule? Foarte simplu! Introduci capsula în spațiul destinat acesteia și apeși pe butonul de pornire.

Vezi prețuri la espressoare cu capsule

La final, scoți capsula introdusă și poți savura cafeaua favorită fără nicio altă grijă!

Trebuie să știi că espressorul cu capsule face parte din topul celor mai iubite aparate de preparare a cafelei , așadar acordă-i o șansă, căci te vei bucura de un raport calitate-preț excelent.

Din categoria espressoarelor de cafea ce presupun un buget redus fac parte și o serie de espressoare semiautomate, însă despre ele vom discuta la punctul următor, căci majoritatea implică o sumă de bani mai mare decât espressoarele de cafea cu capsule.

Espressoare de cafea cu buget mediu: Iată ce trebuie să stii!

Așa cum probabil că ți-ai dat seama deja, prețul espressoarelor de cafea variază, astfel că tu ești cel/cea care decide care este aparatul care își merită banii. În orice caz, espressoarele de cafea cu capsule reprezintă o alegere inspirată.

Dacă, totuși, te-ai decis să investești puțin mai mult într-un aparat de cafea, iar bugetul de care dispui  pentru un espressor este unul mediu, atunci te invităm să descoperi lumea espressoarelor semiautomate.

espressor semiautomat

Espressoarele de cafea semiautomate funcționează mai ușor decât aparatele manuale, datorită pompelor electrice de care dispun.

Au capacitatea de încălzire a ceștilor de cafea, dar și dispozitiv de spumare a laptelui. Dacă optezi pentru un astfel de aparat, află că te vei implica destul de mult în procesul de realizare al cafelei.

Avantajul major pe care îl ai investind într-un espressor semiautomat este că îți poți personaliza cafeaua, rezultatul final putând fi unul de-a dreptul savuros.

Pe scurt, etapele pe care trebuie să le realizezi în procesul pregătirii cafelei perfecte sunt următoarele: râșnirea boabelor de cafea, cântărirea cafelei, distibuirea in portafiltru, eliminarea apei fierbinți din espressor, montarea portafiltrului și, la final, pornirea pompei.

Espressoarele semiautomate reprezintă o alegere potrivită pentru toți cei pasionați, care își doresc să dețină controlul în alegerea cantităților potrivite pentru a se bucura de o cafea de calitate.

Dacă ai suficient de mult timp la dispoziție pentru a realiza tot acest proces, atunci go for it. Te vei bucura de o cafea incredibil de gustoasă.

Espressoare de cafea ce presupun un buget ridicat

espressor de cafea

Ești un împătimit al cafelei și pentru tine nu contează bugetul pe care îl aloci unui espressor? Consideri că prețul espressoarelor nu reprezintă un criteriu care te poate influența în alegerea finală?

Dacă bugetul nu are o importanță majoră și ești de părere că inovația și calitatea primează, atunci îndreaptă-ți atenția către un espressor de cafea automat și superautomate.

Espressoarele de cafea automate și superautomate presupun un buget mai ridicat, însă, în mod cert, capacitățile și funcțiile pe care acestea le dețin își justifică prețurile.

Reduceri la espressoare automate
Reduceri la cafea boabe

Pentru că ne dorim să reprezentăm un sprijin real în alegerea potrivită pentru tine, citește, în continuare, avantajele pe care le ai dacă alegi un espressor de cafea automat, dar și ce presupune un espressor superautomat.

Preţuri mici la espressoare automate

Espressoarele de cafea automate: ce înseamnă și ce beneficii îți oferă

espressor automat

Dacă te vei decide să faci o scurtă analiză a pieței, vei descoperi că cele mai multe espressoare de cafea sunt cele automate.

Spre deosebire de cele semiautomate, espressoarele de cafea automate sunt mult mai ușor de utilizat, reprezentând alegerea ideală dacă timpul de care dispui în pregătirea cafelei este unul limitat.

Principalele avantaje pe care le ai dacă optezi pentru un espressor automat sunt următoarele:

 • Ai libertate deplină în stabilirea temperaturii apei, precum și în cantitatea de apă și de cafea;
 • Tu decizi gradul de intensitate al aromei cafelei tale;
 • Aparatul este foarte simplu de utilizat, foarte comod și cu foarte multe funcții, astfel încât să ai control absolut asupra rezultatului final;
 • Espressoarele automate includ funcția OneTouch, ce îți permite să pregătești băutura preferată printr-o simplă apăsare de buton;
 • Ai la dispoziție o paletă variata de cafele pe care le poți face cu un astfel de espressor: latte macchiato, cappuccino, espresso, caffe latte și altele;
 • Majoritatea variantelor de espressoare de cafea disponibile în magazinele de specialitate includ funcția de reglare a înălțimii distribuitoarelor. Această funcție îți permite să amplasezi pahare mai mari, speciale pentru băuturi precum caffe latte sau latte macchiato.

Acestea fiind spuse, alegerea îți aparține privind tipul de espressor de cafea care ți se potrivește, raportându-te, evident, la preț și beneficii. În continuare, documentează-te privind espressoarele de cafea superautomate. Cu siguranță, ți-au atras atenția!

Espressoarele superautomate: află cele mai importante avantaje pe care le ai

În mod evident, prima întrebare care apare atunci când espressoarele automate și superautomate sunt puse în lumină este prin ce anume se diferențiază cele două.

Răspunsul este cât se poate de simplu: aparatele de cafea superautomate reprezintă varianta premium a espressoarelor, mai rapidă și mai ușor de utilizat, cu o putere mult mai mare și cu o capacitate de a realiza mai multe cafele simultan.

Vei întâlni foarte des espressoare superautomate în spațiile de birouri sau la cafenele, acolo unde este necesar ca băutura să fie realizată cât mai rapid.

Espressorul de cafea superautomat reprezintă alegerea potrivită pentru toți cei cărora timpul nu le permite să stabileasca anumite criterii de realizare a unei cafele echilibrate, care își doresc cel mai scurt timp de livrare a băuturii fără niciun efort, dar și marilor consumatori de cafea ce iubesc să savureze băutura preferată de mai multe ori pe zi.

espressor superautomat

Espressorul superautomat prezintă, pe lângă cele menționate anterior, următoarele beneficii:

 • Poți pregăti mai multe variante de cafea, în funcție de preferințe: espresso, cappuccino, caffe late, latte machiatto și altele;
 • Aparatul îți permite mai multe posibilități de reglare a intensității aromei cafelei, precum și setări de măcinare a acesteia;
 • Espressorul poate memora setările realizate de către tine, astfel încât să îți livreze cea mai bună formulă de cafea de fiecare dată când apeși butonul de pornire;
 • Poți alege espressoare ssuperautomate ce oferă funcția de cafea fără cofeina.

În magazine, dar și online, vei găsi o selecție variată de astfel de espressoare, așadar rămâne la latitudinea ta dacă merită sau nu să investești într-un aparat de cafea performant.

Prețul espressoarelor superautomate este mai ridicat decât toate celelalte variante de espressoare, astfel că acesta presupune o investiție serioasă, dar pe care nu o vei regreta.

Prețurile espressoarelor: sfaturi utile pentru gestionarea bugetului tău

espressoDacă cele de mai sus te-au convins să faci o alegere finală în privința espressorului potrivit, atunci ar trebui să cunoști, în linii mari, care sunt prețurile pe care le vei întâlni în magazine.

Există espressoare de cafea pe care le poți achiziționa la prețuri sub 500 de lei. Aceasta este o veste incredibil de bună pentru cei care nu au reușit să își cumpere un aparat de cafea fiind presați de buget. Din aceasta gamă fac parte espressoare care nu te vor dezamăgi, ba din contră! Îți vor oferi o cafea bună, în cel mai simplu mod de funcționare!

Totuși, dacă suma pe care ești dispus să o aloci unui espressor de cafea depășește 500 de lei din dorința de a te bucura de calitate și funcții moderne, există aparate de cafea cu prețuri de până la 1000 de lei. În această limită de preț vei descoperi espressoare de cafea cu funcții cel puțin interesante, cu presiune și putere mari și beneficii numeroase.

Reduceri la espressoare cu capsule
Reduceri la espressoare manuale
Reduceri la espressoare automate

Norocoșii dispuși să investească într-un aparat capabil să livreze o cafea de calitate în cel mai scurt timp posibil, trebuie să știe că prețul espressoarelor de cafea poate atinge suma de 5000 de lei. Din această categorie fac parte branduri sonore ca DeLonghi, Miele, Siemens, Bosch și altele, cu sisteme moderne, funcția OneTouch și capacitatea de a livra mai multe cafele simultan.

Espressoare între 100 și 500 de lei
Espressoare între 500 și 1000 de lei
Espressoare peste 1000 de lei

Te sfătuim să alegi espressorul de cafea care întrunește toate așteptările pe care le ai de la un astfel de aparat. Cu siguranță, investiția pe care o vei face va fi una pe termen lung, timp în care tu te vei bucura de o cafea savuroasă în fiecare zi.

Alege inspirat aparatul pe care ți-l dorești sau oferă un cadou original celor dragi!

Lasă un comentariu

   Leave a reply

   expresoare.ro
   Logo